Het juist laden van de accu is een belangrijke voorwaarde voor de algehele performance van de accu. Bij het niet volgen van de genoemde stappen kan er dan ook een defect aan uw accu optreden. De fabrikant of distributeur van de Lead Crystal-accu’s is niet verantwoordelijk voor defecten aan uw accu als de genoemde laadprofielen niet gevolgd zijn.

Er zijn diverse eigen Lead Crystal-laders ontwikkeld, specifiek voor Lead Crystal-accu’s. Wij adviseren die in combinatie met uw accu te gebruiken. Tevens zijn er laders (waarbij de laadprofielen kunnen worden ingesteld) die goedgekeurd zijn door de fabrikant, Betta Batteries. Deze laders vindt u terug op de website: www.leadcrystalbatteries.com . Elfa Elementenfabriek is bereikbaar voor vragen, advies en gegevens over de instellingen. Mail uw vragen of opmerkingen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Om optimaal gebruik te maken van de uitzonderlijke kwaliteiten van Lead Crystal-accu’s en aanspraak te kunnen maken op de garantie, dienen Lead Crystal-accu’s op de juiste wijze geladen te worden. De richtlijnen daarvoor wijken af van die voor conventionele lood-zuur accu’s (AGM, Gel, Open lood-zuur etc.). Daarom is het essentieel dat u deze handleiding leest voor u de accu’s op gaat laden. Anders kunt u schade aanrichten aan de accu. Volg de instructies exact en u profiteert van de unieke voordelen van Lead Crystal-accu’s. U kunt voor het opladen ook de Lead Crystal-opladers gebruiken. Die zorgen automatisch voor het juiste laadprofiel. U hoeft dan niet verder te lezen.

 

CNFJ-, CNFT- en HCNFJ accu’s

Het opladen van Lead Crystal CNFJ / CNFT / HCNFJ-accu’s kent 4 fasen:

fase 1: Boost (snelladen)

Bepaal het voltage (Spanning) en de ampère-uren (C in Ah) van de accu.

Laad met een stroom van 0,3 tot 0,5 maal het aantal ampère-uren (C). Dus een 40 Ah accu laden met 12 tot 20 ampère (A).

Laad in deze fase: 2 volts accu’s op tot 2,45 V, 6 volts accu’s tot 7,35 V en 12 volts accu’s tot 14,70 V

 

fase 2: Doorladen

Is de genoemde spanning bereikt, verlaag dan de laadstroom tot de helft (0,15 maal C in Ah). De accuspanning daalt nu. Laadt de 2 volts accu’s weer op tot 2,45 V, 6 volts accu’s tot 7,35 V en 12 volts accu’s tot 14,7 V.

 

fase 3: Optoppen

Is de genoemde spanning bereikt, verlaag dan wederom de laadstroom. Nu tot 0,1 maal C. Nu houden we de spanning van de accu’s constant (resp. 2,45 V, 7,35 V en 14,7 V) terwijl we de laadstroom langzaam verlagen tot 0,02 maal C van de accu. De accu is nu 100% geladen.

fase 4: Onderhoudsladen 

Verlaag het spanning tot respectievelijk 2,3 V, 6,9 V en 13,7 V en een stroom van 0,01 maal C (Ah) of een pulslading. Zo behoudt de accu zijn optimale lading.

 

 

EVFJ accu’s

Het laden van Lead Crystal EVFJ-accu’s kent 4 fasen:

fase 1: Boost (snelladen)

Bepaal het voltage (spanning) en de ampère-uren (C in Ah) van de accu.

Laad op met een stroom van 0,2 tot 0,25 maal C in Ah. Dus 40 Ah accu’s opladen met 8 tot 10 ampère (A).

Laad in deze fase: 6 volts accu’s tot 7,05 V, 8 volts accu’s tot 9,40 V en 12 volts accu’s tot 14,10 volt.

 

fase 2: Doorladen

Is de genoemde spanning bereikt, verlaag dan de laadstroom tot de helft (0,1 maal C). De accu-spanning daalt nu. Laadt de 6 volts accu’s tot 7,35 V, 8 volts accu’s tot 9,80 V en 12 volt accu’s tot 14,70 V.

 

fase 3: Optoppen

Is de genoemde spanning bereikt, verlaag dan wederom de laadstroom. Nu tot 0,05 maal C . Nu houden we de spanning van de accu constant (resp. 7,35 V, 9,80 V en 14,70 V) terwijl we de laadstroom langzaam verlagen tot 0,02 maal C van de accu. De accu is nu 100% geladen.

 

fase 4: Onderhoudslading

Verlaag de spanning tot respectievelijk 6,84 V, 9,12 V en 13,7 V met een stroom van 0,01 maal C (Ah) of een pulslading. Zo behoudt de accu zijn optimale lading.

 

 

copyright ® 2014 all rights reserved   /   site by Dim   /   legal disclaimer


www.twigasafari.com < /div>