Iets wat nieuw is, roept vanzelfsprekend vragen op. Aarzel dan ook niet om uw vragen neer te leggen bij Elfa Elementenfabriek. Velen gingen u voor. De meest relevante vragen die al gesteld zijn, vindt u hieronder. Met een antwoord.

Wat is een LEAD CRYSTAL®-accu?

Een Lead Crystal®-accu is een volledig nieuw ontworpen accu met bijzondere kwaliteiten en gepatenteerde innovaties:

  • De accu is volledig gesloten en onderhoudsvrij.
  • De accu is niet geclassificeerd als ‘gevaarlijke goed’ en mag dus door de lucht getransporteerd worden.
  • De accu maakt gebruik van een recombinatie-methode om te voorkomen dat waterstof- en zuurstofgassen ontsnappen, wat wél kan gebeuren bij een traditionele loodzuur accu.
  • De accu is bijna volledig droog en kan daarom gebruikt worden in vrijwel iedere inbouwpositie (installatie met de bovenzijde naar beneden wordt evenwel echter niet aanbevolen).

Wat is de levensduur van uw accu's in het algemeen?

De levensduur van een accu wordt vaak gebruikt als marketinginstrument. Dat gebeurt veelal alles behalve integer. De beste prestaties van het eigen product worden vergeleken met de slechtste van een concurrerend product. Een goede vergelijking tussen twee verschillende accu's kan echter alleen gemaakt worden door de werkelijke levensduur te bepalen in een praktische toepassing onder vergelijkbare omstandigheden.

Een manier om het verschil in de levensduur en de prestaties van een accu te voorspellen, is het beoordelen van de in de productie gebruikte hoeveelheden en soort materialen. De Lead Crystal®-accu is gemaakt van verschillende chemische componenten met een langere levensduur. Daarin vindt u de basis voor lang en probleemloos gebruik.

Zijn LEAD CRYSTAL®-accu's ontwikkeld als alternatief voor loodzuur accu's?

Ja, loodzuur-accu’s die cyclisch worden toegepast kunnen worden vervangen door een Lead Crystal®-accu. De iets hogere aanschafprijs zal ruimschoots worden gecompenseerd door de lange levensduur en de aanzienlijk betere prestaties.

Wat is de levensduur van een LEAD CRYSTAL®-accu?

Een loodzuur-accu doorstaat gemiddeld 300 tot 500 laadcycli. Een Lead Crystal®-accu haalt bij 25˚C ruim 6000 laad/ontlaad-cycli bij 20% DOD. Dit resulteert, met een normale druppellading, in een maximale levensduur van 18 jaar.

Hoe lang blijft een LEAD CRYSTAL®-accu gebruiksklaar?

De Lead Crystal®-accu kent een extreem lage mate van zelfontlading. De accu's zullen 95% van het nominale vermogen behouden na 3 tot maximaal 24 maanden opslag, zonder gevolgen voor de levensduur van de accu. 

Bij welke temperaturen kunnen de LEAD CRYSTAL®-accu's worden gebruikt?

De Lead Crystal®-accu werkt bij extreme temperaturen tussen -40°C en +65°C en kan 85% van het nominale vermogen leveren bij 10°C. Bij -40°C levert de accu nog steeds 45% capaciteit.

Hoe kan het dat de LEAD CRYSTAL®-accu als ongevaarlijk vracht mee kan in een vliegtuig?

De accu heeft een corrosievrije elektrolyt-samenstelling waardoor hij als 'veilig' geclassificeerd kan worden. Hierdoor is het mogelijk om de accu probleemloos via de weg, lucht en over zee te vervoeren.

Hebben LEAD CRYSTAL®-accu's betere laad- en ontlaadkenmerken dan normale loodzuur accu's?

Ja, de Lead Crystal®-accu kan zeer snel ontladen worden (max. 10C) en ook laden (2x sneller dan ander accu’s) gebeurt moeiteloos.  Tot 100% ontladen kan zonder dat dit permanente schade oplevert aan de accu.

Kunnen LEAD CRYSTAL®-accu's worden geïnstalleerd in verzegelde accu-containers?

Nee, installeer de accu nooit in een volledig gesloten container. Hoewel de meeste van de gebruikelijke gassen (zuurstof en waterstof) in een Lead Crystal®-accu recombineren en niet worden uitgestoten, kunnen deze gassen bij overbelasting van de accu alsnog ontsnappen. Deze explosieve gassen moeten om veiligheidsredenen kunnen ontsnappen in de atmosfeer en mogen daarom nooit worden opgesloten in een verzegelde accu-container en/of een kleine afgesloten ruimte.

Welke maat LEAD CRYSTAL®-accu heb ik nodig voor mijn toepassing?

Bepaal hoeveel ampère uw toepassing nodig heeft en hoe lang u dat aantal ampère nodig hebt. Vermenigvuldig beide waarden om de nodige ampère-uren (Ah) te berekenen. Verhoog het resultaat met een 20% veiligheidsmarge en selecteer een accu uit ons overzicht waarbij u zich laat leiden door de vastgestelde hoeveelheid Ah. Parallel geschakelde accu’s leveren grotere elektrische stromen en serie geschakelde accu’s leveren een hogere spanning. In beide gevallen wordt de opslagcapaciteit (watt uur = Wh) verhoogd met de hoeveelheid kracht die elke extra accu heeft.

Hoe lang zijn LEAD CRYSTAL®-accu's al in omloop?

Betta Batteries produceert deze accu’s sinds 1994.

copyright ® 2014 all rights reserved   /   site by Dim   /   legal disclaimer


www.twigasafari.com < /div>